Fra Tyskland til Norge på cup

SV Blau-Weiss Aasee oppstilt med alle fire lag utenfor KKG lørdag morgen. 54 spillere og 8 trenere.

Det tyske laget SV Blau-Weiss Aasee fra Münster, en liten time nord for Dortmund, i Tyskland deltar i årets cup med fire lag. Blau-Weiss er en klubb som har vært med flere ganger tidligere, men er nå tilbake på Sør Cup for første gang siden før pandemien. For Becker, mannen som har organisert turen, er det fint å endelig være tilbake på cup i Kristiansand:

– Det betyr mye for klubben, og for våre yngre lag å delta. Cupen gjør oss mer sammensveiset som klubb. Bare det å reise sammen, og være sammen hele uka er en god opplevelse og erfaring for guttene. Vi føler oss veldig velkomne her, noe lagene merker godt. Alle vi møter er høflige, hyggelige og veldig profesjonelle sier Becker og fortsetter:

– Sør Cup er en fantastisk cup på alt fra fotball til boplass og aktiviteter.

Organisator Till Becker (t.v) og hovedtrener for Blau-Weiss Aasee G16 Filip
Savic på Sparebanken Sør Arena etter å ha slått Våg FK 2-0 i deres første kamp.

Med lag i klassene G13, G15, G16 og G19 har de gledet seg lenge til at cupen skal starte, og får også mye oppmerksomhet fra hjemlandet.

– For guttene er dette en av de bedre erfaringene de kan få som unge spillere. Vi er nå her for femte gang, og alle de som er igjen hjemme gleder seg til å høre hvordan vi har hatt det her i Norge. Det er mange som bryr seg og vil høre historiene våre, sier hovedtreneren Filip Savic.

Dessverre for Blau-Weiss Aasee er feriene i Tyskland annerledes enn i Norge som gjør at de noen år vil ha problemer med å kunne ta spillerne ut av skolen. I år klaffer det ganske perfekt, men allerede neste år vil ferien i Tyskland starte to uker senere enn den gjorde i år.

– Vi skulle gjerne hatt det slik at vi kunne vært her årlig. Det er ikke alltid det passer, men vi vil prøve å komme så ofte vi kan smiler Becker, og understreker at de gjerne ønsker norske lag velkommen til Münster i framtiden.

Alle fire lagene til Blau-Weiss Aasee spiller i dag 24. juni. Det har så langt resultert i to seire (G13 og G16) og ett tap (G15). G19 laget spiller i dag 17:50 på Kristiansand Stadion mot Randesund IL.